Volwassenen kunst-cursussen

Momenteel kunnen de cursussen vanwege Covid-19 alleen gevolgd worden via Teams, FaceTime of Zoom. 

 

De kunstcursussen voor volwassenen worden gegeven aan huis. In een huiselijke setting, met een beperkt aantal deelnemers is er genoeg aandacht voor elke deelnemer. In de zomer bij mooi weer zullen we tijdens de teken en grafiek-cursus ook naar buiten. 

Prive les

Wil je graag beter leren tekenen of voor een opleiding werk maken voor je portfolio dan help ik daar graag bij. De les is geheel op maat gemaakt naar jouw behoeften en kunnen. Ook aquarel, tekenen met pen en inkt en olieverf behoort tot de mogelijkheden. 

 

De lessen kunnen plaats vinden op vrijdag, zaterdag of zondag. 

 

De eerste 2 lessen mag je gebruik maken van mijn klein materiaal zoals pen, potloden, gum, papier en inkt. Daarna is het de bedoeling dat je je eigen materialen aanschaft zodat je ook thuis aan het werk kunt. 

 

De lessen zijn inclusief een drankje (thee, koffie of fris).

 

Prijs: 40 euro voor een uur les. 

 

Neem contact op via het contactformulier. 

Introductiecursus tekenen


Tijdens deze cursus maakt u in 10 lessen kennis met o.a. inkt, houtskool, verf en natuurlijk ook potlood. Ook leert u de beeldelementen zoals compositie, perspectief, kleurgebruik en ruimtelijkheid gebruiken. U leert  wat een tekening tot een goede tekening maakt.

 

Elke les werken we vanuit een ander onderwerp zoals tekenen naar model, stilleven tekenen en vrije opdrachten waarin compositie en kleurgebruik centraal staan.

 

De lessen zijn inclusief koffie, thee, papier en gebruik van klein materiaal (houtskool, gum, potlood, inkt etc.)

 

 

Prijs: 145,- incl. BTW & Materialen. Min. 3 deelnemers, max 5 deelnemers.

Startdata: neem contact op met Hélène 

 

 

Middeleeuwse meesters


In deze cursus leert u de fijne kneepjes van het middeleeuws schilderen, zo gaat u onder andere zelf verf maken van ei en pigmenten want verf uit potjes en tubes bestonden in de middeleeuwen nog niet.

 

2016 was het Jeroen Bosch jaar. Jeroen Bosch was een middeleeuwse schilder die vooral bekend is geworden om zijn rare wezens en monsters. Tijdens deze cursus kunt u zelf aan de slag gaan met het schilderen van een raar wezen of monster in middeleeuwse stijl. Andere onderwerpen, zoals iconen mogen natuurlijk ook. 

 

 

Prijs: 150,- euro incl. BTW en Materialen. Minimaal 3 deelnemers, maximaal 5. deelnemers.

Startdata: Neem contact op met Hélène

Introductie cursus grafiek


Tijdens deze cursus maakt u kennis met diverse drukmethoden. Alles wat met inkt of verf ergens op afdrukt heet druk werk. Eigenlijk is uw printer thuis ook een druk machine. Voor de uitvinding van de computer en de printer maakte mensen zelf al hun stempels en afbeeldingen om af te drukken. 

 

In deze cursus gaat u zelf diverse drukken maken. We beginnen met het snijden van een stempel uit een gum. Daarna gaan we aan de slag met linoleum en we eindigen de cursus met een droge naald druk. 

 

 

160,- incl. BTW voor 10 lessen. Incl. materiaal, koffie/thee & koekje. Max. 4 personen. Min. 3 personen.

Startdata: Neem contact op met Hélène